Telttailuretki saaristoon 17.5.2024

Tervetuloa telttailemaan saaristoon!

Paikka: Nötö, Turun saaristo

Aikataulu:

 • Lähtö: perjantaina 17.5. bussiasemalta laituri nro 3 klo 16.10. Bussi nro 903. Saapuminen Pärnäisten lauttasatamaan klo 18 klo. Lautta Nötöön lähtee klo 18.15. 
 • Paluu: sunnuntaina 19.5. lautta n. klo 13.30–14, perillä Pärnäisten satamassa klo 17. Bussi satamasta Turkuun lähtee klo 18.15, perillä bussiasemalla klo 20.15. 

Bussi maksaa opiskelijoille n. 6e/suunta. Lautta on ilmainen. Lautalla on sisätilat, vessat ja pieni kahvio.

Teemme kahden yön retken Nötön saarelle Turun saaristoon 17. –19.5.2024. Yövymme molemmat yöt telttailualueella meren ääressä teltoissa tai riippumatoissa. Telttailualueella on ulkohuussi, juomavettä ja pieni keittokatos, jossa on puugrilli. Päivisin kävelemme saarta ympäri ja luontopoluilla. Nötössä on nähtävyyksinä esim. soiva kivi ja muinaishautoja. Saarella on myös mahdollisuus uida. Huomiona, että saarella on jonkin verran kyykäärmeitä ja punkkeja, tämä kannattaa huomioida pukeutumisella ja punkkitarkatuksilla.  APK:lla on lainattavana joitakin retkivarusteita retkeä varten. Huomaathan, että jos tarvitset teltan lainaksi, jokaiselle ei riitä todennäköisesti omaa telttaa lainaksi. 

Retkelle lähtö tapahtuu Turun linja-autoasemalta laiturilta nro 3 perjantaina klo 16.10 bussilla numero 903. Tulethan ajoissa lähtöpaikalle. Bussi saapuu Pärnäisten lauttasatamaan klo 18, josta on lyhyt kävelymatka lauttaan. Voit saapua paikalle myös omalla autolla/kyydillä, jos haluat. Tällöin tapaamme osoitteessa Saaristotie 5861, 21670 Pärnäinen klo 18:00. Lautta lähtee klo 18.15. ja on perillä Nötössä klo 20.15. Kävelymatka leirintäalueelle on n. 2 km. Sunnuntaina lautta Nötöstä Pärnäisiin lähtee klo 13.30–14 ja saapuu lauttasatamaan klo 17. Bussi Turkuun sataman vierestä lähtee klo 18.15 ja on perillä bussiasemalla klo 20.15.

Retkelle on myös mahdollista osallistua vain la-su, jolloin tulee itsenäisesti saapua Nötöseen. Lauantaina kulkee lautta Pärnäisistä Nötöseen klo. 13:30, ja on perillä Nötössä klo 15:30. Tällöin retken osallistumismaksu on puolet (17 euroa jäsenille, 22 euroa ei-jäsenille) koko osallistumismaksusta. 

Retkelle osallistuminen maksaa 35 euroa APK:n jäsenille, muille osallistumismaksu on 45 €. Voit liittyä jäseneksi (jäsenmaksu on 10 €) myös ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. Huomaathan, että bussimatkat Pärnäisten lauttasatamaan ja takaisin kustantavat yhteensä noin 12 euroa opiskelijalta (ei-opiskelijat 24e). Retken osallistumismaksuun sisältyy telttailualueen maksu, perjantaina iltapala, lauantaina aamupala, lounas ja päivällinen, sunnuntaina aamupala ja lounas. Jos peruutat osallistumisesi ennen 15.5., emme veloita osallistumismaksua. Jos peruutat osallistumisesi 15. toukokuuta jälkeen, veloitamme osallistumismaksun, vaikka et tulisi paikalle. Voit halutessasi ottaa mukaan oma naposteltavaa tai välipalaa. Saarella on pieni kyläkauppa, jonka pitäisi olla lauantaina auki klo 11–14.

Ilmoittaudu mukaan täältä: https://forms.office.com/e/eMBzeYSkKD.  Ilmoittautuminen retkelle sulkeutuu 15.5. klo 18.00.

Varustelista 

 • Rinkka/reppu + sadesuoja rinkkaan tai kuivapussit tavaroille rinkan sisällä 
 •  Retkipassisi, jos sellaisen omistat. Jos sinulla ei ole vielä sellaista, voit pyytää sellaisen retkellä retken järjestäjiltä.
 • Lämpimät ja säänmukaiset vaatteet ja vaihtovaatteet. Suosittelemme pitkiä housuja ja sukkia otettavaksi mukaan punkkien takia.
 • Lautanen + haarukka ja veitsi ja muki kangaskassissa ja mukaan myös kuivauspyyhe
 • Vesipullo täytettynä. Saarella on vesipiste, jossa voi myöhemmin täyttää vesiä.
 • Istuinalunen
 • Puukko tupessa ja makkaratikku, jos kotoa löytyy
 • Tulitikut
 • Makuualusta, APK:lta voi myös tiedustella lainaan alustaa.
 • Makuupussi, APK:lta voi myös tiedustella lainaan makuupussia.
 • Teltta tai riippumatto yöpymistä varten. APK:lta voi myös tiedustella lainaan telttaa.
 • Pyyhe ja uimapuku, jos haluat käydä pulahtamassa meressä
 • Taukokengät esim. crocsit (halutessasi)
 • Muutama muovipussi roskille ja märille tavaroille
 • Omaa evästä/naposteltavaa
 • Hammasharja ja -tahna sekä muut henkilökohtaiset hygieniavälineet (muista mahdolliset lääkkeet). Aurinkoisella säällä aurinkorasva voi olla hyvä olla mukana.
 •  Vessapaperi
 • Tasku- tai otsalamppu
 • Varavirtalähde, jos haluat ladata puhelintasi retken aikana.
 •  Halutessasi voit ottaa mukaan pelikortit, kirjan tai muuta tekemistä.

Jos sinulle herää jotain kysyttävää retkeen liittyen, ole rohkeasti yhteydessä.

Kategoria(t): Tapahtumat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.