Pyöräretki Liedon vanhalinnalle 26.10.

Lähde Akateemisen partiokillan kanssa pyöräilemään Liedon Vanhalinnan kierros lauantaina 26.10.! Pyöräretken ideana on pyöräillä rentoa tahtia Vanhalinnalle ja pysähtyä siellä syömään eväät ja kiivetä linnavuorelle tutkailemaan syksyisiä näkymiä Aurajokilaaksoon, jonka jälkeen pyöräilemme takaisin Turkuun. Reitin pituus on noin 30 km, ja sillä on asfalttiteiden lisäksi paljon soratieosuuksia. Voit tutustua reittiin täällä: https://visitturku.fi/turun-seudun-pyorailyreitti-10—vanhalinnan-lenkki. Huomaathan, että emme seuraa reittiä täysin, vaan teemme sen hieman mukaillusti. Reitti on luokiteltu helpoksi/keskivaikeaksi.


Aloitamme retken kokoontumalla Halistenkosken parkkipaikalle (Valkkimyllynkuja) klo 10, josta lähdemme yhdessä pyöräilemään kohti Vanhalinnaa. Pakkaa mukaan maistuvat eväät ja muista ottaa juomapullo mukaan. Pyöräilykypärä on pakollinen varuste jokaiselle retkelle osallistujalle! Tarkista, että pyöräsi on hyvässä ajokunnossa ennen retkeä ja muista pumpata renkaat ennen retkeä. Retkelle saa osallistua minkälaisella polkupyörällä hyvänsä, jolla tietää pystyvänsä polkea sekä asfaltilla että sorateillä, tasamailla ja mäissä. Vaihteeton kaupunkipyörä tai ohutrenkainen maantiepyörä ei kuitenkaan ole suositeltava. Pukeudu säänmukaisesti sellaisiin vaatteisiin, joilla on mukava pyöräillä. Evästauolle voi olla hyvä ottaa ylimääräinen pusakka. Jos sinulta on päässyt unohtumaan pyöräilijän liikennesäännöt, ne on hyvä kerrata ennen retkeä esimerkiksi täällä: https://www.liikenneturva.fi/liikenteessa/pyoraily/. Pyöräretkelle on säävaraus.


Retki on ilmainen, mutta osallistuaksesi sinun täytyy olla maksanut APK:n jäsenmaksu. Retkelle ei ole käytössä ilmoittautumislomaketta. Pyöräretkelle osallistuminen on omalla vastuulla, APK ei vakuuta retkeilijöitä.

Kategoriat: Muuta ajankohtaista, Tapahtumat | Avainsanoina , | Kommentit pois päältä artikkelissa Pyöräretki Liedon vanhalinnalle 26.10.

Retki Tammispaltanpuistoon 12.10.2024

  • Lähtö kauppatorin laiturilta A1 – Bussi 2A, klo 16.03 ja perillä ollaan 16.11.
  • Paluu Pysäkiltä Markulantie, Bussilla 2A klo 19.36 ja perillä 19.43.

Tervetuloa mukaan APK:n lokakuun retkelle, joka suuntautuu Raunistulan Tammispaltanpuistoon! Retkellä tutustumme Ruohonpään ilmatorjunta bunkkereihin, josta suuntaamme grillaamaan Impivaaran levähdyspaikalle. Kävelemme noin 3 kilometriä.

Aloitamme retken klo 16.15 tapaamalla osoitteessa satakunnantie 95 (Takkauunit Piilola). Paikalle pääsee esimerkiksi Föli-bussilla nro 2A, joka lähtee Kauppatorin pysäkiltä A1 klo 16.03 ja saapuu aloituspaikkaan n. 16.11.

Retki on ilmainen APK:n jäsenille, muille osallistumismaksu on 5 €. Voit liittyä jäseneksi myös ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. Jäsenmaksu on 10 €. Otathan retkelle mukaan oman vesipullon ja mukin! Tarjoamme osallistujille syötävää retkellä, mutta halutessasi voit ottaa mukaan lisäksi omia eväitä. Pukeuduthan retkelle säänmukaisesti.

Ilmoittaudu täällä 10.10. klo 23.59 mennessä.

Kategoriat: Tapahtumat | Avainsanoina , | Kommentit pois päältä artikkelissa Retki Tammispaltanpuistoon 12.10.2024

Vaellus Kurjenrahkaan 4.-6.10.

Hei!

Tervetuloa vaeltamaan Kurjenrahkan kansallispuistoon 4-6.10 (Pe-Su)! Kurjenrahkasta löytyy laajoja soita, järviä ja metsää. Tule mukaan nauttimaan ruskaisesta syksyisestä luonnosta. Retki on ilmainen, mutta ruoat ja bussimatkat jokainen kustantaa itse.

Lähdemme perjantaina Föli-bussilla numero 21, Kauppatorilta laiturilta E3 klo 16.55. Nousemme bussista pysäkillä ”Tortinmäentie”. Tulethan ajoissa lähtöpaikalle!

Perjantaina kävelemme n.5 km ja yövymme Töykkälän laavulla tai Töykkälän vuokratuvan vieressä. Lauantaina kävelemme noin 10km Savojärven rannalta Pukkipalon reittiä pitkin ja yövymme Lakjärven laavulla. Sunnuntaina kävelemme noin 10km Pukkipalon reittiä bussipysäkille ”Kurjenrahkan kansallispuisto”, jolta lähtee Fölin bussi Kurjenrahkan portilta Turkuun kauppatorille.

Perjantaina reitin varrella tai yöpymispaikassa ei ole vettä (paitsi ehkä suovettä, jota voit juoda omalla vastuulla, mielellään keittämisen tai esim. vedensuodattimella suodattamisen jälkeen), joten suosittelemme ottamaan mukaan runsaasti vettä. Lauantaina kävelemme 3km, jonka jälkeen on vesipiste, josta voi ottaa vettä mukaan. Vesipiste löytyy myös lauantaina lähempänä yöpymispaikkaa, mutta lauantain yöpymispaikalla ei ole vesipistettä, joten vedet on kannettava mukana viimeiseltä vesipisteeltä.

Osallistujat jaetaan ruokaryhmiin ennen retkeä ja ryhmät suunnittelevat ja ostavat omat ruoat. Lähetämme esimerkkimenun osallistujille, jonka pohjalta voi suunnitella ja ostaa ruuat.

Yöakkaset noin -5 asteeseen asti eivät ole mahdottomia (tarkista säätiedotus ennen retkeä!), joten ota tarpeeksi lämmintä vaatetta mukaan. Huomaa myös, että yöksi on hyvä olla eri vaatteet, kuin joilla päivällä kävelet, sillä päivällä hikistyneet ja kostuneet vaatteet ovat kylmät yöllä kosteuden takia.

APK:lla on lainattavana joitakin retkivarusteita retkeä varten (telttapaikka, makuupussi, makuualusta, trangia retkikeitin). Kerro jos tarvitset jotain lainaan!

Ilmoittaudu tästä (viimeistään sunnuntaina 29.9): https://forms.office.com/e/CTmB1tVRtU

Varustelista:
• Rinkka/reppu + sadesuoja rinkkaan ja/tai kuivapussit tavaroille rinkan sisällä.
• Retkipassisi, jos sellaisen omistat. Jos sinulla ei ole vielä sellaista, voit pyytää sellaisen retkellä retken järjestäjiltä.
• Lämpimät, vedenpitävät vaatteet ja vaihtovaatteet (säästä riippuen esim. veden- ja tuulen-pitävä takki, 2-3 villapaitaa, t-paita, pipo, hanskat, sadehousut, housut, pitkät kalsarit, villasukat ja ohuet sukat, vaihtovaatteet).
• Vedenpitävät ja lämpimät, mielellään korkeavartiset kengät, joilla on mukava kävellä pitkiä matkoja (esim. saappaat). Kurjenrahka on suoaluetta, joten polut voivat olla märkiä.
• Retkikeitin ja retkikeittimen polttoaine
• Lautanen, aterimet, muki, halutessasi myös tiskiharja
• Ruuat
• Omaa evästä/naposteltavaa
• Vesipullo ja/tai termospullo ja vettä tarpeeksi (esim. 4 litraa)
• Istuinalunen (eristää penkin/maan kylmyydeltä, myös esim. solumuovipatjaa voi käyttää samaan tarkoitukseen)
• Puukko tupessa
• Tulitikut vedenkestäväti pakattuna (tai sytkäri, tulukset tms.)
• Makuualusta (R-arvo >3)
• Lämmin makuupussi (comfort max 0 astetta, vedenkestävästi pakattuna).
• Makuupussin sisäpussi (halutessasi)
• Teltta, riippumatto ja/tai tarppi yöpymistä varten.
• Pyyhe ja uimapuku (halutessasi)
• Leirikengät esim. crocsit (halutessasi)
• Muutama muovipussi roskille (jos meinaat sellaisia vaelluksella tuottaa) ja märille tavaroille
• Hammasharja ja -tahna sekä muut henkilökohtaiset hygieniavälineet ja lääkkeet.
• Joitakin lääke- tai ensiapu-tavaroita halutessasi (esim. rakkolaastarit, kipulääkkeet, nilkan tukiside)
• Vessapaperi
• Otsalamppu tai vähintään taskulamppu, näihin varapatterit tms.
• Varavirtalähde, jos haluat ladata puhelintasi (tai lamppuasi) retken aikana.
• Kompassi
• Halutessasi voit ottaa mukaan pelikortit, kirjan tai muuta tekemistä.

Jos sinulle herää jotain kysyttävää retkeen liittyen, ole rohkeasti yhteydessä.

Kategoriat: Muuta ajankohtaista | Avainsanoina , , | Kommentit pois päältä artikkelissa Vaellus Kurjenrahkaan 4.-6.10.

Retki Haunisten altaalle 14.9.2024

Tervetuloa mukaan APK:n syksyn ensimmäiselle retkelle, joka suuntautuu Raisioon Haunisten altaan ympäristöön! Retkellä kävelemme noin 4 kilometriä pitkän luontopolun, joka kulkee järven ympäri sekä syömme herkullista retkiruokaa. Luvassa ei tällä kertaa ole perinteisiä makkaroita ja vaahtokarkkeja, vaan jotain parempaa ja hauskempaa 😉

Aloitamme retken klo 12 tapaamalla Haunisten altaan parkkipaikalla (Santaojantie). Paikalle pääsee esimerkiksi Föli-bussilla nro 300, joka lähtee Kauppatorin pysäkiltä E2 klo 11.20 ja saapuu Kauppakeskus Myllylle, josta on noin kahden kilometrin kävely tapaamispaikalle.

Retki on ilmainen APK:n jäsenille, muille osallistumismaksu on 5 €. Voit liittyä jäseneksi myös ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. Jäsenmaksu on 10 euroa. Otathan retkelle mukaan oman vesipullon, lautasen, mukin ja aterimet! Tarjoamme osallistujille syötävää retkellä, mutta halutessasi voit ottaa mukaan lisäksi omia eväitä. Pukeuduthan retkelle säänmukaisesti.

Ilmoittaudu mukaan täällä: https://forms.office.com/e/NvZnJt9rY2.

Ilmoittautuminen retkelle sulkeutuu torstaina 12.9.2024 klo 23.59.

Kategoriat: Tapahtumat | Avainsanoina , , | Kommentit pois päältä artikkelissa Retki Haunisten altaalle 14.9.2024

Uusien ilta keskiviikkona 11.9. klo 18 Koroisten grillipaikalla

Oletko uusi opiskelija ja mietit, onko yhdistyksemme sinua varten? Vai oletko konkarijäsen, joka hinkuaa jo retkitulen ääreen hyvän ruoan ja paremman seuran nimissä? Uusien ilta on siis juuri sinulle! Liity seuraamme keskiviikkona 11.9. klo 18 alkaen Koroisten grillipaikalle. Mukaan tarvitsen vain itsesi sekä säänmukaisen vaatetuksen, sillä syksyn illat ovat jo viileitä. Toivoisimme myös, että otat oman juoma-astian mukaan, mutta tarvittaessa saat pahvimukin. Tarjoamme ainakin liha- ja kasvismakkaroita sekä s’morseja! Tähän tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua, eikä sinun tarvitse olla yhdistyksemme jäsen. Nähdään nuotiolla!

Kategoriat: Tapahtumat | Avainsanoina | Kommentit pois päältä artikkelissa Uusien ilta keskiviikkona 11.9. klo 18 Koroisten grillipaikalla

Häirintätilanteesta ilmoittaminen

Alla olevilla lomakkeilla voit ilmoittaa, jos olet kokenut tai todistanut häirintää, syrjintää, kiusaamista tai muuta epäasiallista käytöstä APK:n toiminnassa. Voit valita, kumpaan häirintäyhdyshenkilöön Päiviin vai Oskariin otat yhteyttä. Häirintäyhdyshenkilö ei saa puhua ilmoittamastasi häirinnästä kenellekään, ei edes muille Akateemisen partiokillan hallituksen jäsenille ilman lupaasi. Häirintäyhdyshenkilö käsittelee ilmoittamasi asian tarpeelliseksi katsomallaan tavalla. Jatkotoimenpiteistä sovitaan yhdessä ilmoittajan kanssa, mikäli hän niin toivoo ja on jättänyt yhteystietonsa.

Otan yhteyttä Päiviin

Otan yhteyttä Oskariin

Voit halutessasi ottaa yhteyttä myös suoraan TYY:n häirintäyhdyshenkilöihin.

Kategoriat: Virallista | Avainsanoina | Kommentit pois päältä artikkelissa Häirintätilanteesta ilmoittaminen

Telttailuretki saaristoon 17.5.2024

Tervetuloa telttailemaan saaristoon!

Paikka: Nötö, Turun saaristo

Aikataulu:

  • Lähtö: perjantaina 17.5. bussiasemalta laituri nro 3 klo 16.10. Bussi nro 903. Saapuminen Pärnäisten lauttasatamaan klo 18 klo. Lautta Nötöön lähtee klo 18.15. 
  • Paluu: sunnuntaina 19.5. lautta n. klo 13.30–14, perillä Pärnäisten satamassa klo 17. Bussi satamasta Turkuun lähtee klo 18.15, perillä bussiasemalla klo 20.15. 

Bussi maksaa opiskelijoille n. 6e/suunta. Lautta on ilmainen. Lautalla on sisätilat, vessat ja pieni kahvio.

Teemme kahden yön retken Nötön saarelle Turun saaristoon 17. –19.5.2024. Yövymme molemmat yöt telttailualueella meren ääressä teltoissa tai riippumatoissa. Telttailualueella on ulkohuussi, juomavettä ja pieni keittokatos, jossa on puugrilli. Päivisin kävelemme saarta ympäri ja luontopoluilla. Nötössä on nähtävyyksinä esim. soiva kivi ja muinaishautoja. Saarella on myös mahdollisuus uida. Huomiona, että saarella on jonkin verran kyykäärmeitä ja punkkeja, tämä kannattaa huomioida pukeutumisella ja punkkitarkatuksilla.  APK:lla on lainattavana joitakin retkivarusteita retkeä varten. Huomaathan, että jos tarvitset teltan lainaksi, jokaiselle ei riitä todennäköisesti omaa telttaa lainaksi. 

Retkelle lähtö tapahtuu Turun linja-autoasemalta laiturilta nro 3 perjantaina klo 16.10 bussilla numero 903. Tulethan ajoissa lähtöpaikalle. Bussi saapuu Pärnäisten lauttasatamaan klo 18, josta on lyhyt kävelymatka lauttaan. Voit saapua paikalle myös omalla autolla/kyydillä, jos haluat. Tällöin tapaamme osoitteessa Saaristotie 5861, 21670 Pärnäinen klo 18:00. Lautta lähtee klo 18.15. ja on perillä Nötössä klo 20.15. Kävelymatka leirintäalueelle on n. 2 km. Sunnuntaina lautta Nötöstä Pärnäisiin lähtee klo 13.30–14 ja saapuu lauttasatamaan klo 17. Bussi Turkuun sataman vierestä lähtee klo 18.15 ja on perillä bussiasemalla klo 20.15.

Retkelle on myös mahdollista osallistua vain la-su, jolloin tulee itsenäisesti saapua Nötöseen. Lauantaina kulkee lautta Pärnäisistä Nötöseen klo. 13:30, ja on perillä Nötössä klo 15:30. Tällöin retken osallistumismaksu on puolet (17 euroa jäsenille, 22 euroa ei-jäsenille) koko osallistumismaksusta. 

Retkelle osallistuminen maksaa 35 euroa APK:n jäsenille, muille osallistumismaksu on 45 €. Voit liittyä jäseneksi (jäsenmaksu on 10 €) myös ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. Huomaathan, että bussimatkat Pärnäisten lauttasatamaan ja takaisin kustantavat yhteensä noin 12 euroa opiskelijalta (ei-opiskelijat 24e). Retken osallistumismaksuun sisältyy telttailualueen maksu, perjantaina iltapala, lauantaina aamupala, lounas ja päivällinen, sunnuntaina aamupala ja lounas. Jos peruutat osallistumisesi ennen 15.5., emme veloita osallistumismaksua. Jos peruutat osallistumisesi 15. toukokuuta jälkeen, veloitamme osallistumismaksun, vaikka et tulisi paikalle. Voit halutessasi ottaa mukaan oma naposteltavaa tai välipalaa. Saarella on pieni kyläkauppa, jonka pitäisi olla lauantaina auki klo 11–14.

Ilmoittaudu mukaan täältä: https://forms.office.com/e/eMBzeYSkKD.  Ilmoittautuminen retkelle sulkeutuu 15.5. klo 18.00.

Varustelista 

  • Rinkka/reppu + sadesuoja rinkkaan tai kuivapussit tavaroille rinkan sisällä 
  •  Retkipassisi, jos sellaisen omistat. Jos sinulla ei ole vielä sellaista, voit pyytää sellaisen retkellä retken järjestäjiltä.
  • Lämpimät ja säänmukaiset vaatteet ja vaihtovaatteet. Suosittelemme pitkiä housuja ja sukkia otettavaksi mukaan punkkien takia.
  • Lautanen + haarukka ja veitsi ja muki kangaskassissa ja mukaan myös kuivauspyyhe
  • Vesipullo täytettynä. Saarella on vesipiste, jossa voi myöhemmin täyttää vesiä.
  • Istuinalunen
  • Puukko tupessa ja makkaratikku, jos kotoa löytyy
  • Tulitikut
  • Makuualusta, APK:lta voi myös tiedustella lainaan alustaa.
  • Makuupussi, APK:lta voi myös tiedustella lainaan makuupussia.
  • Teltta tai riippumatto yöpymistä varten. APK:lta voi myös tiedustella lainaan telttaa.
  • Pyyhe ja uimapuku, jos haluat käydä pulahtamassa meressä
  • Taukokengät esim. crocsit (halutessasi)
  • Muutama muovipussi roskille ja märille tavaroille
  • Omaa evästä/naposteltavaa
  • Hammasharja ja -tahna sekä muut henkilökohtaiset hygieniavälineet (muista mahdolliset lääkkeet). Aurinkoisella säällä aurinkorasva voi olla hyvä olla mukana.
  •  Vessapaperi
  • Tasku- tai otsalamppu
  • Varavirtalähde, jos haluat ladata puhelintasi retken aikana.
  •  Halutessasi voit ottaa mukaan pelikortit, kirjan tai muuta tekemistä.

Jos sinulle herää jotain kysyttävää retkeen liittyen, ole rohkeasti yhteydessä.

Kategoriat: Tapahtumat | Avainsanoina , , | Kommentit pois päältä artikkelissa Telttailuretki saaristoon 17.5.2024

APK on mukana TYY:n vappuboolituksessa tiistaina 30.4!

Tapahtuma alkaa klo 11 ja jatkuu klo 13 asti. Olemme valmistaneet teille raparperisimaa, joka on aikaisempina vuosina juotu jo tunnissa, joten ole ajoissa paikalla!

Muista ottaa oma muki mukaan!

Mitä: Vappuboolitus
Missä: Yliopistonmäellä
Milloin: tiistaina 30.4. klo 11

Lisää TYYlikkäästä vapusta sekä boolituksen kartta (APK kohdassa 3): https://www.tyy.fi/fi/node/13548

Kategoriat: Muuta ajankohtaista | Kommentit pois päältä artikkelissa APK on mukana TYY:n vappuboolituksessa tiistaina 30.4!

Opastettu vierailu Eläinmuseoon keskiviikkona 24.4. klo 14

Lähde kanssamme vierailemaan Eläinmuseoon! Nyt on oivallinen mahdollisuus tutusta kampuksemme vähemmän tunnetuun kokoelmaan opastuksen kera! Paikkoja on museon koon vuoksi vain 20:lle ensimmäiselle, joten ilmottaudu mukaan nopeasti.

Lisätietoa museosta: https://collections.utu.fi/elainmuseo/

Opastus pidetään VAIN suomeksi.

Tapahtuma on ilmainen mutta ilmottautuminen on sitova.
https://forms.office.com/e/LXT64vVcAd

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Opastettu vierailu Eläinmuseoon keskiviikkona 24.4. klo 14

Retki Kakskertaan lauantaina 13.4.2024

Teemme retken Kakskertaan lauantaina 13.4.2024. Reitin pituus on noin 6-7 kilometriä. Retken aikana pysähdymme katsomaan historiallista Brinkhallin kartanoa ja sankarihautaa. Puolessa välissä patikointia pysähdymme laavulla syömään pientä nuotioevästä, jonka APK tarjoaa osallistujille.

Retkelle lähtö tapahtuu lauantaina 13.4. kauppatorilta pysäkiltä D4 klo 10.40 Föli-bussilla 15B. Tulethan ajoissa paikalle. Jos saavut paikalle omalla autolla, tapaamme osoitteessa Brinkhallintie 414, 20960 Turku klo 11.15. Paluu takaisin kauppatorille tapahtuu iltapäivällä Föli-bussilla.

Retki on ilmainen APK:n jäsenille, muille osallistumismaksu on 5 €. Voit liittyä jäseneksi myös ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. Jäsenmaksu on 10 euroa. Otathan retkelle mukaan oman vesipullon ja mukin mukaan sekä omia eväitä. Pukeuduthan retkelle säänmukaisesti.

Ilmouttaudu mukaan täältä: https://forms.office.com/e/cztadnJaYU.  Ilmoittautuminen retkelle sulkeutuu torstaina 11.4.2024 klo 23.59.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Retki Kakskertaan lauantaina 13.4.2024