Sieniretki 26.9.2023

Lähde mukaan APK:n sieniretkelle tiistaina 26. syyskuuta! Retkemme suuntaa Turun Mälikkälään. Retken aikana pyrimme löytämään metsästä tavallisimpia ruokasieniä ja tutkimaan niiden tunnistamista. Retki ei kuitenkaan ole sienikoulutus ja jokainen vastaa keräämistään sienistä – tätä varten suosittelemme hankkimaan jo ennen retkeä sienioppaan tai sienisovelluksen, jonka avulla sienten tunnistamista voi retken vetäjien opastuksella harjoitella.

Tapaamme klo 16.40 Asentajankadun bussipysäkillä, joka sijaitsee Länsikeskuksen tuntumassa ja lähdemme siitä yhdessä metsään. Paikalle pääsee esimerkiksi Föli-linjalla nro 301, joka lähtee Kauppatorin E2-pysäkiltä kello 16.25 ja on perillä Asentajankadun pysäkillä noin 16.40. Palaamme retkeltä noin kello 20 aikaan. Esimerkiksi Asentajankadun pysäkiltä pääsee takaisin Kauppatorille klo 19.53 lähtevällä bussilla nro 300.

Retki on maksuton. Jokainen ottaa itse mukaan ainakin vesipullon sekä eväitä tarpeen mukaan. Lisäksi suosittelemme ottamaan mukaan joko sienikorin tai muovipussin ja pienen veitsen (mielellään sieniveitsen). Jos myöhästyt tai et löydä oikeaa paikkaa, soita järjestäjille numeroon 0401815514 (Ida) niin neuvomme perille.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Sieniretki 26.9.2023

APK:n syyskuuun retki Luolavuoreen 16.9.2023

Tervetuloa ulkoilemaan Luolavuoren metsään lauantaina 16.9.2023! Kävelemme Luolavuoren metsissä Paavon polkuja pitkin ja käymme samalla katsomassa Luolavuoren luolaa sekä halutessamme vanhalla kaatopaikkamäellä, josta on näkymät Turun ylle. Pysähdymme syömään nuotiopaikalle pienet eväät. Reitin pituus edestakaisin n. 4km ja retki kestää n.3h. Saavumme samaan paikkaa, josta lähdemme.

Varauduthan säänmukaisella vaatetuksella ja otat oman vesipullon sekä mukin mukaan. APK tarjoaa nuotioeväät ja kahvin sekä teen. Paikalle voit saapua yhteislähdössä bussilla 18, joka lähtee Kauppatorin pysäkiltä D3 klo 11.07. Jos tulet paikalle autolla, voit valita osoitteeksi luolavuorentie 35 (Luolavuoren tenniskenttä). Tapaamme Luolavuoren tenniskentän parkkipaikalla klo 11.20, josta suuntaamme yhdessä luontopolulle.

Retki on ilmainen jäsenillemme, mutta muille 5€.  Voit liittyä jäseneksi myös ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. Jos et ole vielä maksanut yhdistyksen tämän vuoden jäsenmaksua, pyydämme että maksat jäsen (10€) – tai osallistumismaksun (5€) yhdistyksen tilille FI03 5711 1320 0039 96. Laita maksun viestiksi joko ”Jäsenmaksu” tai ”Osallistumismaksu retkelle 16.9”. Jos et voi maksaa maksua Euroina tai pankkitilisi on Euroopan (SEPA-alueen) ulkopuolella, maksa maksu käteisellä retken alussa.

Ilmoittaudu mukaan täällä: https://forms.office.com/e/YimFZSUe2P
Ilmoittautuminen sulkeutuu torstaina 14.9. klo 23.59.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa APK:n syyskuuun retki Luolavuoreen 16.9.2023

Ensiapukurssi

APK järjestää ensiapukurssin keskiviikkona 31.5. klo 18 Educityllä huoneessa EDU_3032 Kurssilla käsitellään ja opetetaan tärkeimpiä ensiaputaitoja, joita voi tarvita sekä arjessa että retkeillessä. Opetus on suomeksi ja englanniksi. Tule siis mukaan oppimaan uutta ja kertaamaan unohtuneita taitoja!

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Ensiapukurssi

Viikonloppuvaellus Teijoon 26.5-28.5.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna APK lähtee vaeltamaan Teijon kansallispuistoon! Luvassa on rento vaellus, jonka aikana pääsemme nauttimaan monipuolisia metsä- ja järvimaisemista, laittamaan ruokaa yhdessä sekä saunomaan ja uimaan Matildanjärvessä. 

Tämä vaellus sopiii hyvin sekä aloitteleville että kokeneemmille vaeltajille, jotka haluavat viettää hauskan ja rentouttavan viikonlopun metsässä. On kuitenkin tärkeää varustautua retkelle sopivin vaattein ja varustein. Mukaan tarvitsee siis itse huolehtia ainakin vettäkestävät ulkoiluvaatteet ja vaelluskengät sekä rinkka, jossa voi kantaa kaikki tarvittavat varusteet. APK:lla on muutamia makuupusseja ja -alustoja sekä telttoja lainattavana, joten ei haittaa vaikka et itse omistaisi kaikkia varusteita. Retken järjestäjät hoitavat myös retkikeittimet mukaan. Retkelle ilmoittautuneille lähetetään vielä sähköpostia retkiviikon aikana, jossa kerrotaan lisää käytännönasioista.

Lähtö vaellukselle on perjantaina 26.5. iltapäivästä noin klo 16.30, ja sunnuntaina olemme takaisin Turussa alkuillasta. Tarkoituksena on matkustaa paikalle kimppakyydeillä, mikäli riittävän monella osallistujalla on auto käytössä. Mikäli tätä ei saada onnistumaan, matkustamme paikalle julkisilla. Lähtö olisi tällöin perjantaina Kupittaalta klo 16.30, josta matkustaisimme ensin junalla Saloon ja hyppäisimme sieltä klo 17.10 lähtevään bussiin kohti Teijoa. Paluu olisi sunnuntaina Ylönkylästä klo 16.10 lähtevällä bussilla Saloon, mistä palaisimme Turkuun junalla. 

Vaelluksen hinta on 15 euroa APK:n jäsenille ja 20 euroa ei-jäsenille. Tarjoamme osallistujille ateriat retken aikana, jotka valmistamme yhdessä. Omat välipalat tulee itse huolehtia retkelle mukaan. Matkat ovat omakustanteiset; mikäli matkustamme kimppakyydeillä, polttoainekulujen jakamisesta sovitaan autoryhmittäin, ja julkisilla matkustettaessa matkojen hinta on yhteensä noin 18 €. 

Mukaan Teijon vaellukselle voit ilmoittautua täyttämällä tämän lomakkeen: https://forms.office.com/e/bh5yNnmmfa. Ilmoittautuminen sulkeutuu maanantaina 22.5. klo 23.59. Ole rohkeasti yhteydessä, jos sinulla herää kysymyksiä retkeen liittyen!

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikonloppuvaellus Teijoon 26.5-28.5.

Retki Raision Kullaanpolulle 20.5.2023

Lauantaina 20.5. retkeilemme Kullaanpolulla Raisiossa. Reitin pituus on 13 km ja se sisältää myös kallio-osuuksia, jolloin pitävät kengät ovat paikallaan. Pidämme tauon Kullaanvuoren laavulla, josta löytyy grillipaikan lisäksi näkötorni ja vessa.

Yhteislähtö tapahtuu Kauppatorin E2-pysäkiltä. Bussi 300 lähtee klo 12.22, joten olethan paikalla ajoissa. Palaamme takaisin illemmalla bussilla 300. Jos saavut paikalle omalla kyydillä, voit valita osoitteeksi Kisakatu 3, Raisio.

Retki on ilmainen APK:n jäsenille, muille osallistumismaksu on 5 €. Voit liittyä jäseneksi myös ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. APK tarjoaa osallistujille pienen nuotioruuan Kuullaanvuoren laavulla, mutta suosittelemme että jokainen syö lounaan ennen lähtöä. Otathan oman vesipullon ja mukin mukaan sekä omia eväitä. Pukeuduthan retkelle säänmukaisesti.


Ilmoittaudu mukaan täältä: https://forms.office.com/e/QYmgkG1L7T
Ilmoittautuminen sulkeutuu perjantaina 19.5. klo 23.59.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Retki Raision Kullaanpolulle 20.5.2023

Lautapeli-ilta 20.4.

APK järjestää lautapeli-illan torstaina 20.4. klo 18 alkaen. Tule siis silloin Haliskylän kerhohuoneelle (Kuohukuja 1B) pelaamaan yhdessä lautapelejä! Kerhohuoneella on erilaisia lautapelejä pelattavana, ja voit myös ottaa oman pelin mukaan. Tarjoamme osallistujille pientä naposteltavaa pelaamisen lomassa.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Lautapeli-ilta 20.4.

APK:n pääsiäisretki Ankka-Nautelan luontopolulle sunnuntaina 2.4.2023

Teemme retken Lietoon Ankka-Nautelan luontopolulle sunnuntaina 2.4. Luontopolun pituus on noin 8 kilometriä, ja kävelymatkaa retken aikana kertyy yhteensä noin 11 kilometriä. Retken alussa vierailemme myös Nautelankosken museossa, joka on vierailijoille ilmainen.

Retkelle lähtö tapahtuu Puutorin laiturilta PT4 sunnuntaina 2.4. klo 12.40 Föli-bussilla 402. Tulethan ajoissa paikalle. Olemme perillä Nautelankosken museolla noin klo 13.15. Turkuun paluu tapahtuu iltapäivällä/illalla Föli-bussilla numero 6.

Retki on ilmainen APK:n jäsenille, muille osallistumismaksu on 5 €. Voit liittyä jäseneksi myös ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. APK tarjoaa osallistujille pienen nuotioruuan retken loppupuolella, mutta toivoisimme, että jokainen syö lounaan kotona ennen lähtöä. Otathan oman vesipullon ja mukin mukaan sekä omia eväitä. Pukeuduthan retkelle säänmukaisesti.
Ilmouttaudu mukaan täältä: https://forms.office.com/e/az8X8z1rRr Ilmoittautuminen retkelle sulkeutuu perjantaina 31.3. klo 23.59.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa APK:n pääsiäisretki Ankka-Nautelan luontopolulle sunnuntaina 2.4.2023

Avantouintia Ruissalossa 22.3.2023

Tule mukaan rentoutumaan avantoon ja saunaan APK:n kanssa keskiviikkona 22.3. kello 17 alkaen! Sauna sijaitsee Ruissalossa osoitteessa Tammirannantie 39. Paikalle voi saapua bussilla numero 8, joita lähtee Kauppatorilta laiturilta A8 esimerkiksi klo 16.35 ja 17.35. Osallistumismaksu on jäsenille 5 euroa ja ei-jäsenille 10 euroa. Voit liittyä APK:n jäseneksi nettisivuillamme tai paikan päällä.

Otathan mukaasi ainakin pyyhkeen, uimapuvun ja vesipullon sekä halutessasi evästä. Tapahtuma sopii sekä kokeneille talviuimareille että ensikertalaisille!

Ilmoittauduthan mukaan täällä: https://forms.office.com/e/BrJBycM9z3. Ilmoittautumislomake sulkeutuu tiistaina 21.3. klo 23.59.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Avantouintia Ruissalossa 22.3.2023

APK:n retki Katariinanlaaksoon 11.3.2023

APK:n maaliskuun retki järjestetään lauantaina 11.3. Katariinanlaaksoon. Retkellä kävellään noin 4 km matka Katariinanlaakson luontopoluilla, jossa on mahdollisuus mm. käydä lintutornissa.

Retkelle pääsee yhteislähdössä Föli-bussilla numero 13A, joka lähtee Puutorilta klo 11.16 (pysäkki 286, Maariankadulla). Olemme perillä Katariinanlaakson parkkipaikalla noin klo 11.40, josta suuntaamme yhdessä metsään. Jos tulet paikalle omalla kyydillä, voit valita osoitteeksi Sigridinpolku 5.

Retki on ilmainen APK:n jäsenille, muille osallistumismaksu on 5 €. Voit liittyä jäseneksi myös ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. APK tarjoaa osallistujille pienet retkieväät. Otathan oman vesipullon ja mukin mukaan sekä tarvittaessa lisäevästä. Pukeuduthan retkelle säänmukaisesti.

Ilmoittauduthan retkelle mukaan täällä: https://forms.office.com/e/kPWEXf7XhH. Ilmoittautuminen sulkeutuu tiistaina 7.3. klo 15.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa APK:n retki Katariinanlaaksoon 11.3.2023

Pulkkaretki Hirvensaloon 1.3.2023

APK lähtee pulkkailemaan keskiviikkona 1.3. Hirvensaloon! Luvassa on vauhdin lisäksi perinteistä pulkkailuevästä eli laskiaispullaa.

Paikalle pääsee yhteislähdössä Föli-bussilla 15A, joka lähtee Kauppatorilta laiturilta D4 klo 17.24. Jos tulet Hirvensaloon omalla kyydillä, voit valita osoitteeksi Kakskerrantie 111. Tapaamme klo 17.40 hiihtokeskuksen parkkipaikalla, josta siirrymme yhdessä kohti pulkkamäkeä.

Retki on ilmainen APK:n jäsenille ja muille osallistumismaksu on 5 €. Jäseneksi voi liittyä myös retken aikana tai ilmoittautumisen yhteydessä. APK tarjoaa mäenlaskijoille laskiaispullat sekä mehua. Otathan oman mukin ja laskuvälineen mukaan (luovuutta ja askartelutaitoja voi hyödyntää, mikäli ei omista pulkkaa tai liukuria).

Ilmoittauduthan retkelle mukaan täällä: https://forms.office.com/e/Xc1dZAtRkd. Lomake sulkeutuu tiistaina 28.2. klo 15.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Pulkkaretki Hirvensaloon 1.3.2023