Retki Ruissaloon kasvitieteelliselle puutarhalle 10.12.2022

Lauantaina 10.12. APK lähtee retkelle Ruissalon kasvitieteelliselle puutarhalle. Retkellä kävelemme ensin noin 3 km pituisen luontopolun, jonka jälkeen menemme tutustumaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Lähdemme yhdessä Kauppatorilta Föli-bussilla 8 (laituri A8) klo 11.27 ja olemme perillä Ruissalossa noin klo 11.45. Mikäli saavut paikalle omalla kyydillä, voit valita osoitteeksi Ruissalon puistotie 215.

Sisäänpääsy kasvitieteelliseen puutarhaan on omakustanteinen (opiskelijat 6 €, aikuiset 9 €), mutta muuten retki on ilmainen APK:n jäsenille. Tarjoamme osallistujille pienet retkieväät. Otathan vesipullon ja oman mukin mukaan sekä muistat pukeutua säänmukaisesti. Retkelle voi myös osallistua vain luontopolulle, mikäli ei halua tulla mukaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Kasvitieteelliseltä puutarhalta lähtee tunnin välein linjan 8 busseja Turkuun (13.07, 14.07, jne.).

Voit ilmoittautua retkelle mukaan täällä: https://forms.office.com/r/nwbDsdCidT. Ilmoittauduthan viimeistään 7.12.2022 klo 23.59 mennessä. Retken järjestäjän saa tarvittaessa kiinni numerosta 0401815514 (Ida).

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Retki Ruissaloon kasvitieteelliselle puutarhalle 10.12.2022

Jälkiruokaretki 19.11.2022

APK lähtee lauantaina 19.11.2022 Vaarniemen näköalatornille kokeilemaan nuotiolla paistettuja jälkiruokia. Luvassa siis nuotiolla paistettuja herkkuja ja hienoja maisemia!

Yhteislähtö retkelle on 11:27 lähtevällä Föli-bussilla numero 7 pysäkiltä Kauppatori D2, ja olemme perillä arviolta 12:25. Retki maksaa 5 € APK:n jäsenille ja 10 € ei-jäsenille. Ilmoittauduthan retkelle viimeistään keskiviikkoon 16.11. mennessä täällä: https://forms.office.com/r/7DyEELirD5. Otathan mukaan oman mukin, ruokailuvälineet, vesipullon, säänmukaiset vaatteet sekä halutessasi istuinalustan. Retkellä on säävaraus.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Jälkiruokaretki 19.11.2022

APK kiipeilee 3.11.2022

Akateeminen Partiokilta järjestää torstaina 3.11. klo 16-17 kiipeilykokeilun Kiipeilykeskus K2:ssa (Kairiskulmantie 12). Mukaan pääsee 20 nopeinta, joten kannattaa ilmoittautua täällä nopeasti! Mukaan tarvitset vain joustavat sisävaatteet.

Kiipeilykeskus K2:n sivuilta voit lukea lisää tietoa paikasta ja kiipeilystä.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa APK kiipeilee 3.11.2022

Kutsu Akateemisen partiokillan syyskokoukseen 28.10.2022

Akateemisen partiokillan syyskokous pidetään perjantaina 28.10.2022 klo 18.00 alkaen ravintola Proffan kellarin kabinetissa (Rehtorinpellonkatu 6). Kaikki toiminnastamme kiinnostuneet ja erityisesti hallitustoiminnasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan kokoukseen!

Kokouksessa valitaan ensi vuoden toimijat sekä päätetään ensi vuoden talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta. Jos sinulla herää kysymyksiä kokoukseen tai hallitustoimintaan liittyen, ole rohkeasti yhteydessä! Hallitukseen voi olla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen hallitus@partiokilta.fi.

Kategoriat: Virallista | Kommentit pois päältä artikkelissa Kutsu Akateemisen partiokillan syyskokoukseen 28.10.2022

Yön yli -retki Kuhankuonon retkeilyreitistölle 15.–16.10.

APK:n lokakuun retki järjestetään 15.–16.10. eli luvassa on yön yli -retki! Retkellä kuljetttava reitti kulkee Ruskon Silvolasta ja päättyy Maskun Humikkalaan ja on osa Kuhankuonon retkeilyreitistöä. Retkelle lähdetään lauantaina 15.10. klo 10.39 lähtevällä Föli-bussilla (linja 303) Puutorilta, jolloin olemme perillä Silvolassa noin klo 11.30. Palaamme Maskusta takaisin Turkuun bussilla sunnuntaina noin klo 17. Retkelle voi osallistua myös vain lauantaiksi ja lähteä bussilla takaisin Turkuun lauantai-iltana tai sunnuntaiaamuna.

Retkellä käveltävän matkan pituus on noin 18 kilometriä ja yövymme Kervan laavun läheisyydessä, joka sijaitsee noin puolessa välissä reittiä. Kävelyn ja ulkona nukkumisen lisäksi laitamme retkellä yhdessä ruokaa sekä ihastelemme syksyistä luontoa. Voit halutessasi tutustua Kuhankuonon retkeilyreitistöön osoitteessa https://kuhankuono.fi; lauantaina kulkemamme reitti on nimeltään Rehtsuon reitti.

Retken hinta on 5 euroa APK:n jäsenille ja 10 euroa ei-jäsenille. Tarjoamme osallistujille ateriat retken aikana, jotka valmistamme yhdessä. Otathan mukaan oman vesipullon, ruokailuvälineet ja tarvittavan määrän välipaloja itsellesi.

APK:lla on muutamia makuupusseja ja -alustoja sekä telttoja lainattavana, joten ei haittaa vaikka et itse omistaisi kaikkia varusteita. Tärkeää on kuitenkin itse huolehtia retkelle mukaan lämpimät, säänmukaiset vaatteet ja kengät sekä tilava reppu, jossa voi kantaa tarvittavat varusteet. Nyt kun erityisesti yöt ovat jo kylmiä, on tärkeää ottaa mukaan riittävästi vaatteita – mieluummin liikaa kuin liian vähän. Kerrospukeutuminen on hyvä vaihtoehto. Retkelle ilmoittautuneille lähetetään vielä sähköpostia retkiviikon aikana, jossa kerrotaan lisää käytännönasioista.

Mukaan telttaretkelle voit ilmoittautua täyttämällä tämän lomakkeen: https://forms.office.com/r/PNbVkN3y1N. Ilmoittautuminen sulkeutuu torstaina 13.10. klo 23.59. Ole rohkeasti yhteydessä, jos sinulla herää kysymyksiä retkeen liittyen!

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Yön yli -retki Kuhankuonon retkeilyreitistölle 15.–16.10.

APK:n sieniretki torstaina 22.9.

Lähde mukaan APK:n sieniretkelle torstaina 22. syyskuuta 2022! Retkemme suuntaa Raision Haunisten altaalle. Retken aikana pyrimme löytämään metsästä tavallisimpia ruokasieniä ja tutkimaan niiden tunnistamista. Retki ei kuitenkaan ole varsinainen sienikoulutus ja jokainen vastaa keräämistään sienistä – tätä varten suosittelemme hankkimaan jo ennen retkeä sienioppaan tai sienisovelluksen, jonka avulla sienten tunnistamista voi retken vetäjien opastuksella harjoitella.

Lähdemme retkelle Haunisten altaan parkkipaikalta kello 16.00. Paikalle pääsee esimerkiksi Föli-linjalla nro 300, joka lähtee Puutorin PT2-pysäkiltä kello 15.15. Linjan pääteasema on kauppakeskus Mylly, josta lähtöpaikalle voi kävellä n. 20 minuutissa. Palaamme retkeltä noin kello 19 mennessä lähtöpisteelle, josta voi kävellä takaisin Myllyyn ja palata sieltä bussilla Turkuun esimerkiksi kello 19.09 lähtevällä ja 19.48 Puutorilla olevalla bussilla.

Varmistathan, että sinulla on etukäteen karttasovellus tai vastaava jolla löydät Myllystä Haunisten altaan parkkipaikalle. Jos myöhästyt tai et löydä oikeaa paikkaa, soita järjestäjille numeroon 050 378 0711 niin neuvomme perille.

Retki on maksuton. Jokainen ottaa itse mukaan ainakin vesipullon sekä eväitä tarpeen mukaan. Lisäksi suosittelemme ottamaan mukaan joko sienikorin tai muovipussin ja pienen veitsen (mielellään sieniveitsen).

Ilmoittaudu mukaan jo tänään ilmoittautumislomakkeella!

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa APK:n sieniretki torstaina 22.9.

Kutsu Akateemisen partiokillan 30. vuosijuhlaan

Hyvä luonnossa liikkuja,

Tervetuloa juhlistamaan Akateemisen Partiokillan 30. vuosijuhlia Kahvila Koroisen (Koroistentie 2) tiloihin lauantaina 1.10.2022! Juhlan aloittaa cocktail-tilaisuus ja tervehdysten vastaanotto klo 16.00. Juhlaillallinen alkaa klo 18.00. Tarjoilemme juhlassa kasvisruokaa. Ilta jatkuu seurustelun, puheiden ja muun ohjelman merkissä klo 22.00 asti, minkä jälkeen jatkoilemme samassa tilassa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen juhlaan alkaa tiistaina 13.9. tällä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen sulkeutuu perjantaina 23.9. Tämän jälkeen ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi. Peruutuksissa tulee olla yhteydessä hallitus@partiokilta.fi.

Pukukoodi

Siistit metsähenkiset vaatteet. Huomioi, että osa juhlasta pidetään ulkona lokakuussa.

Osallistumismaksu

Jäsenet 20 €

Muut 25 €

Mahdollisuus liittyä jäseneksi (5 €) ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa juhlaan!

Kategoriat: Muuta ajankohtaista | Kommentit pois päältä artikkelissa Kutsu Akateemisen partiokillan 30. vuosijuhlaan

Retki Raisioon Pähkinäpolulle lauantaina 17.9.

Lähde mukaan APK:n retkelle lauantaina 17.9.2022! Retkemme suuntaa Raision Pähkinäpolulle. Reitin pituus on n. 3 km ja tarkoituksena on paistaa makkaraa Pähkinäpolun nuotiopaikalla.

Retki lähtee Sepelrastaankujan ja Metsäkallankadun kulmasta klo 12, jonne lähdemme Yliopiston pysäkiltä klo 11.10 lähtevällä bussilla 6. Reitti päättyy takaisin lähtöpaikkaan, josta pyrimme lähtemään bussilla numero 6 klo 14.50 (Paikkari-pysäkki).

Retki on jäsenmaksun maksaneille jäsenille ilmainen (voit myös liittyä retken aikana!), muille osallistumismaksu 5 €. Yhdistys tarjoaa osallistujille pienet retkieväät. Jokainen ottaa itse mukaan ainakin oman mukin, vesipullon sekä muita eväitä tarpeen mukaan. Ilmoittaudu mukaan jo tänään lomakkeella https://forms.office.com/r/15AFLD4tAy!

Jos myöhästyt, ilmoitathan järjestäjille puhelimitse 050 378 0711 niin tiedämme odottaa.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Retki Raisioon Pähkinäpolulle lauantaina 17.9.

Telttaretki Kurjenrahkan kansallispuistoon 28.–29.5.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna 28.–29.5. järjestämme yön yli -retken Kuhankuonolle! Retkelle lähdetään lauantaina 28.5. bussilla klo 11.14 Puutorilta, ja aloitamme kävelyn yhdessä Kurjenportin parkkipaikalta klo 12.05. Palaamme takaisin Turkuun sunnuntaina iltapäivällä.

Retkellä käveltävä reitti on yhteensä noin 16 kilometriä, painottuen lauantaille. Leiriydymme teltoissa Savojärven rannalla Rantapihalla, missä on myös tarkoituksena grillata, saunoa ja viettää yhdessä iltaa.

Retken hinta on 5 euroa APK:n jäsenille ja 10 euroa ei-jäsenille. Tarjoamme osallistujille ateriat retken aikana, jotka valmistamme yhdessä. Otathan mukaan oman vesipullon, ruokailuvälineet ja tarvittavan määrän välipaloja itsellesi.

APK:lla on makuupusseja ja -alustoja sekä telttoja lainattavana, joten ei haittaa vaikka et itse omistaisi kaikkia varusteita. Tärkeää on kuitenkin itse huolehtia retkelle mukaan erityisesti lämpimät, säänmukaiset vaatteet ja kengät. Retkelle ilmoittautuneille lähetetään vielä retkikirje viikon 21 aikana, jossa muistutetaan vielä mm. tarvittavista varusteista.

Mukaan telttaretkelle voit ilmoittautua täyttämällä tämän lomakkeen: https://forms.office.com/r/UWCydcdZhg. Ilmoittautuminen sulkeutuu 25.5. klo 23.59. Ole rohkeasti yhteydessä, jos sinulla herää kysymyksiä retkeen liittyen!

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Telttaretki Kurjenrahkan kansallispuistoon 28.–29.5.

APK:n vappubooli 30.4. klo 12.34 alkaen Arcanuminpuistossa

APK osallistuu TYYn muiden alajärjestöjen tapaan vappuboolitukseen vappuaattona 30.4. Avaamme boolipisteemme Arcanuminpuistossa klo 12.34 ja jatkamme siellä tarjoilua noin klo 13.30 asti. Ota siis oma muki mukaan ja tule silloin maistamaan (alkoholitonta) booliamme! Myös TYY ja sen monet alajärjestöt jakavat virvokkeita omilla pisteillään Yliopistonmäen tuntumassa klo 10 ja 14 välillä.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa APK:n vappubooli 30.4. klo 12.34 alkaen Arcanuminpuistossa