Opastettu vierailu Eläinmuseoon keskiviikkona 24.4. klo 14

Lähde kanssamme vierailemaan Eläinmuseoon! Nyt on oivallinen mahdollisuus tutusta kampuksemme vähemmän tunnetuun kokoelmaan opastuksen kera! Paikkoja on museon koon vuoksi vain 20:lle ensimmäiselle, joten ilmottaudu mukaan nopeasti.

Lisätietoa museosta: https://collections.utu.fi/elainmuseo/

Opastus pidetään VAIN suomeksi.

Tapahtuma on ilmainen mutta ilmottautuminen on sitova.
https://forms.office.com/e/LXT64vVcAd

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Opastettu vierailu Eläinmuseoon keskiviikkona 24.4. klo 14

Retki Kakskertaan lauantaina 13.4.2024

Teemme retken Kakskertaan lauantaina 13.4.2024. Reitin pituus on noin 6-7 kilometriä. Retken aikana pysähdymme katsomaan historiallista Brinkhallin kartanoa ja sankarihautaa. Puolessa välissä patikointia pysähdymme laavulla syömään pientä nuotioevästä, jonka APK tarjoaa osallistujille.

Retkelle lähtö tapahtuu lauantaina 13.4. kauppatorilta pysäkiltä D4 klo 10.40 Föli-bussilla 15B. Tulethan ajoissa paikalle. Jos saavut paikalle omalla autolla, tapaamme osoitteessa Brinkhallintie 414, 20960 Turku klo 11.15. Paluu takaisin kauppatorille tapahtuu iltapäivällä Föli-bussilla.

Retki on ilmainen APK:n jäsenille, muille osallistumismaksu on 5 €. Voit liittyä jäseneksi myös ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. Jäsenmaksu on 10 euroa. Otathan retkelle mukaan oman vesipullon ja mukin mukaan sekä omia eväitä. Pukeuduthan retkelle säänmukaisesti.

Ilmouttaudu mukaan täältä: https://forms.office.com/e/cztadnJaYU.  Ilmoittautuminen retkelle sulkeutuu torstaina 11.4.2024 klo 23.59.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Retki Kakskertaan lauantaina 13.4.2024

Retkipassit ovat täällä!

Haluamme palkita ahkerat retkeilijät, joten otamme käyttöön retkipassit. Passiin kerätään leimoja, joita saa jokaisesta APK:n tapahtumaan osallistumisesta. Leimoja antaa retken järjestäjä. Passi on täynnä, kun siinä on viisi (5) leimaa, minkä jälkeen sen voi vaihtaa upeaan pronssiseen haalarimerkkiin! Merkki on suunniteltu siten, että sen voi haalareiden lisäksi ommella vaikka reppuun!

Nähdään retkillä!

Kategoriat: Muuta ajankohtaista | Kommentit pois päältä artikkelissa Retkipassit ovat täällä!

Viikonlopun kämppäretki Vienolaan 8-10.3.2024

Tervetuloa APK:n kämppäretkelle viikonloppuna 8-10.3.2024! Menemme mökkiin nimeltä Vienola (https://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/ulkoilualueet/leirialueet/vienolan-leirialue-rymattyla ). Vietämme siellä rennon viikonlopun, jonka aikana pidämme hauskaa hyvässä seurassa, syömme hyvin, nautimme metsäisestä luonnosta ja saunomme. Mökki sijaitsee osoitteessa Peltolantie 211, Naantali. Mökissä on sähköt ja juokseva vesi. Nukkumista varten sieltä löytyy patjat, tyynyt ja huovat, mutta omat lakanat ja tyynyliina pitää ottaa mukaan. Mökin ympäristössä voi myös nukkua ulkona, ja APK:lla on muutama teltta, makuupussi ja makuualusta, joita voi pyydettäessä lainata tätä varten.

Perjantaina mökille voi saapua klo 17:00 alkaen. Rymättylästä on noin 5 km kävelymatka perille asti. Rymättylään pääsee Fölin bussilla N2, joka lähtee Naantalista (Naantaliin pääsee Turusta mm. Busseilla 6 ja 7). Paikalle voi tulla myös autolla. Sovimme mahdollisista kimppakyydeistä yms. myöhemmin osallistujien kanssa.  Sunnuntaina lähdemme mökiltä puolen päivän aikoihin. Fölin bussiliput mökille ja takaisin pitää ostaa itse.

Mukaan tarvitset:

  • Vedenpitävää ja lämmintä vaatetta ulkoilua varten
  • Vaihtovaatteet
  • Ruokailuvälineet (lautanen, aterimet, muki). Todennäköisesti mökistä löytyy näitä riittävästi, mutta varmuuden vuoksi.
  • Lakanat ja tyynyliina
  • Pyyhe ja laudeliina
  • Otsalamppu
  • Henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet (esim. hammasharja) ja lääkkeet

Ei-välttämättömät tarvikkeet:

  • Lauta-, kortti- tai ulkopelejä
  • Kompassi, istuinalusta päiväreissuja varten
  • Crocsit tai muut kevyet kengät esim. avantoa varten
  • Välipalaa/herkkuja
  • Teltan, makuupussin tms. (retkeilyvarusteet) jos haluat yöpyä ulkona
  • Kännykkä ja laturi

Kämppäretki maksaa 30€ APK:n jäsenille ja 40€ muille kuin jäsenille (jäseneksi voi myös liittyä hintaan 10€ samalla kun ilmoittautuu retkelle, jolloin hinnaksi tulee yhteensä 30€ +10€ = 40€ https://www.partiokilta.fi/jaseneksi/ ). Retken hinta muodostuu kämpän vuokrasta ja ruokien arvioidusta hinnasta.

Ilmoittaudu mukaan tällä linkillä! Mukaan mahtuu ensimmäiset 18 https://forms.office.com/e/gbJqEG0SJe . Ilmoittautuminen sulkeutuu keskiviikkona 6.3 (tai sitten kun retki täyttyy). Ilmoittautuminen on sitova. APK:n tapahtumat ovat alkoholittomia.

Jos tulee kysyttävää, niin kysykää (sähköposti: hallitus at partiokilta.fi)!

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikonlopun kämppäretki Vienolaan 8-10.3.2024

Kuutamoretki Vaarniemeen 23.2.2024

Perjantaina 23.2.2024 APK lähtee kuutamoretkelle (melkein) täydenkuun loisteessa Vaarniemeen. Voit tulla paikalle esim. bussilla nro 18, joka lähtee Kauppatorin pysäkiltä D3 klo 18.15. Retken järjestäjä hyppää tämän bussin kyytiin matkan puolivälistä. Jos tulet omalla kyydillä, lähin navigaattorilla löytyvä osoite paikalle on Meriläistentie 1. Bussipysäkki, josta retki alkaa, on Meriläistentien ja Leinikkikadun risteyksessä. Aloitamme kävelyn 18.35

Kävelemme kuutamon valossa Vaarniemen laavulle tulistelemaan ja valmistamaan S’moreseja. Otathan mukaan otsalampun, oman vesipullon sekä mukin. Retki on ilmainen, ja tarjoamme osallistujille S’moresien lisäksi mehua ja teetä (otathan oman täyden termospullon mukaan, mikäli mahdollista).

Ilmoittaudu mukaan retkelle täällä viimeistään tiistaina 20.2. klo 23.59

Ilmoittautumiset tapahtumiimme ovat sitovia ja esteistä tulee ilmoittaa mahdollisimman nopeasti osoitteeseen hallitus[a]partiokilta.fi

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=vZuI59h87k6dBxjQX59IwZTL6EX57JJJgSmCh9wCVs5UMkxBUEJBUzg3VjUyRzBHR1NaVU9VU0gxUS4u
Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Kuutamoretki Vaarniemeen 23.2.2024

Pulkkailua Hirvensalossa 10.2.2024

Lauantaina 10.2.2024 APK lähtee pulkkailemaan ja syömään laskiaispullia Hirvensalon laskettelukeskuksen pulkkamäkeen. Paikalle pääsee esimerkiksi yhteislähdössä bussilla 55, joka lähtee Kauppatorin pysäkiltä A6 klo 11.57. Jos tulet omalla kyydillä, osoite on Kakskerrantie 111, aloitamme pulkkailun klo 12.10. Ota mukaan oma laskuväline, esimerkiksi pulkka, liukuri tai vaikka jätesäkki. Tapahtuma on jäsenille ilmainen, muille osallistumismaksu on 5 euroa. Tarjoamme pulkkailijoille laskiaispullaa ja mehutiivistettä eli ota oma muki ja vesi mukaan. Hirvensalon pulkkamäkeä ylläpidetään tekolumella, joten lumitilanteesta ei tarvitse olla huolissaan.

P.S. Käytettyjä pulkkia voi löytää ilmaiseksi tai halvalla esimerkiksi Tori.fi:sta tai Roskalava Turku -Facebook-ryhmästä.

Ilmoittaudu mukaan retkelle täällä viimeistään perjantaina 9.2.2024: https://forms.office.com/e/zBsq7YiSRd

Ilmoittautumiset tapahtumiimme ovat sitovia ja esteistä tulee ilmoittaa mahdollisimman nopeasti osoitteeseen hallitus[a]partiokilta.fi

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Pulkkailua Hirvensalossa 10.2.2024

Retki Katariinanlaaksoon 27.1.2024

APK:n tammikuun retki järjestetään lauantaina 27.1. Katariinanlaaksoon. Retkellä kävellään noin 4 km matka Katariinanlaakson luontopoluilla, jossa on mahdollisuus mm. käydä lintutornissa.

Retkelle pääsee yhteislähdössä Föli-bussilla numero 13A, joka lähtee Puutorilta klo 11.16 (pysäkki 286, Maariankadulla). Olemme perillä Katariinanlaakson parkkipaikalla noin klo 11.40, josta suuntaamme yhdessä metsään. Jos tulet paikalle omalla kyydillä, voit valita osoitteeksi Sigridinpolku 5.

Retki on ilmainen APK:n jäsenille, muille osallistumismaksu on 5 €. Voit liittyä jäseneksi (10 €) myös ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. APK tarjoaa osallistujille pienet retkieväät. Otathan oman vesipullon ja mukin mukaan sekä tarvittaessa lisäevästä. Pukeuduthan retkelle säänmukaisesti. Ilmoitathan jos et pääsekään osallistumaan retkelle. Ilmoittamatta jättämisestä peritään retkimaksu (5 €).

Ilmoittauduthan retkelle mukaan täällä: https://forms.office.com/e/116BxjymjE. Ilmoittautuminen sulkeutuu keskiviikkona 24.1. klo 15.00.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Retki Katariinanlaaksoon 27.1.2024

Vierailu Ruissalon Kasvitieteelliseen puutarhaan lauantaina 9.12.

Kaipaatko sinäkin jo kasveja ja valoa? Niin mekin! Tule kanssamme viettämään päivä Kasvitieteellisellä Puutarhalla, jossa tutustumme kokoelmiin oppaan avulla. Huomioithan, että opastus pidetään englanniksi.

Lähdemme yhdessä kohti Ruissaloa Kauppatorin pysäkiltä A8 klo 11.30 lähtevällä bussilla 8. Voit myös tulla suoraan paikalle. Opastus alkaa klo 12, tulethan ajoissa paikalle. Etukäteistietoa sekä saapumisohjeet autollisille löydät puutarhan omilta sivuilta: https://sites.utu.fi/kasvitieteellinen-puutarha/

Ilmoittaudu pian, sillä vain 15 ensimmäistä pääsevät mukaan!

Ilmoittautumislinkki: https://forms.office.com/e/u6itJMNKGH

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Vierailu Ruissalon Kasvitieteelliseen puutarhaan lauantaina 9.12.

APK:n retki Piikkiön Linnavuoren reitistölle lauantaina 18.11.2023

Teemme retken Piikkiön Linnavuoren reitistölle lauantaina 18.11. Luontopolun pituus on noin 7 kilometriä, ja sen varrella on historiallisia paikkoja ja linnavuori jolta on hyvät näkymät jopa Turkuun saakka.

Retkelle lähtö tapahtuu Puutorin laiturilta PT5 lauantaina 18.11. klo 12.00 Föli-bussilla 704. Tulethan ajoissa paikalle. Jos saavut paikalle omalla autolla, tapaamme osoitteessa Lystiläntie 21 klo 12.30. Turkuun paluu tapahtuu iltapäivällä/illalla Föli-bussilla. 

Retki on ilmainen APK:n jäsenille, muille osallistumismaksu on 5 €. Voit liittyä jäseneksi myös ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. APK tarjoaa osallistujille pienen nuotioruuan retken loppupuolella, mutta toivoisimme, että jokainen syö lounaan kotona ennen lähtöä. Otathan oman vesipullon ja mukin mukaan sekä omia eväitä. Pukeuduthan retkelle säänmukaisesti.

Ilmouttaudu mukaan täältä: https://forms.office.com/e/rBw0653THu Ilmoittautuminen retkelle sulkeutuu torstaina 16.11. klo 23.59.

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa APK:n retki Piikkiön Linnavuoren reitistölle lauantaina 18.11.2023

APK:n lokakuun retki Ruissaloon 14.10.2023

Kategoriat: Tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa APK:n lokakuun retki Ruissaloon 14.10.2023